Publikavimo data: 2024-04-03
Mėtos su pomidorais orkaitėje
Orkaitėje su pomidorais ir sūriu keptos mėtos yra švelnus ir sultingas patiekalas. Kepant kiekvienas žuvies gabalėlis mirkomas sūrio ir pomidorų padaže. Dėl to, kad mintajuje beveik nėra smulkių kaulų, šios rūšies žuvis yra viena universaliausių kepimui ir kepimui. Jei imate šaldytą žuvį, pjūvis turi būti baltas, be raudonų dėmių ar matomų įtrūkimų.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Supjaustykite žuvį porcijomis. Įberkite druskos ir pipirų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Svogūną supjaustykite dideliais pusžiedžiais. Sudėkite juos ant formos dugno. Žuvį sudėkite ant svogūnų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Suplakite pieną su kiaušiniu ir druska. Supilkite mišinį ant žuvies. Pomidorą supjaustykite žiedais. Sudėkite ant žuvies ir užpilkite padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir juo apibarstykite pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 50-60 minučių.
Kategorijos