Mėtos su pomidorais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Mėtos su pomidorais orkaitėje

Orkaitėje su pomidorais ir sūriu keptos mėtos yra švelnus ir sultingas patiekalas. Kepant kiekvienas žuvies gabalėlis mirkomas sūrio ir pomidorų padaže. Dėl to, kad mintajuje beveik nėra smulkių kaulų, šios rūšies žuvis yra viena universaliausių kepimui ir kepimui. Jei imate šaldytą žuvį, pjūvis turi būti baltas, be raudonų dėmių ar matomų įtrūkimų.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėtos su pomidorais orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Supjaustykite žuvį porcijomis. Įberkite druskos ir pipirų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Svogūną supjaustykite dideliais pusžiedžiais. Sudėkite juos ant formos dugno. Žuvį sudėkite ant svogūnų.

Žingsnis 2

Mėtos su pomidorais orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Suplakite pieną su kiaušiniu ir druska. Supilkite mišinį ant žuvies. Pomidorą supjaustykite žiedais. Sudėkite ant žuvies ir užpilkite padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir juo apibarstykite pomidorus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite 50-60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos