Mėtų ir petražolių lapų pesto padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-21

Mėtų ir petražolių lapų pesto padažas

Pagrindinės itališko pesto padažo sudedamosios dalys yra švieži bazilikų lapai, kedro riešutai, sūris ir česnakas. Tačiau, kadangi ingredientus galima pakeisti, šis padažas tapo labai populiarus visame pasaulyje. Vietoj bazilikų naudokite mėtų ir petražolių lapelius, o kedro riešutus pakeiskite graikiniais riešutais, kad gautumėte skanų, aromatingą ir lengvą pesto padažą.
Gaminimo laikas
8 min.
Laikas virtuvėje
8 min.
Kalorijos
346 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
29 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Mėtų ir petražolių lapų pesto padažas Žingsnis 1
Petražolių lapelius, česnaką ir riešutus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Tada sudėkite mėtų lapelius, druską ir citrinos sultis ir vėl susmulkinkite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Mėtų ir petražolių lapų pesto padažas Žingsnis 2
Sudėkite sūrį, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Jei padažas tirštas, galite įpilti daugiau alyvuogių aliejaus arba įpilti šiek tiek ledinio vandens. Padažą pilkite tol, kol gausite norimos konsistencijos pesto padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 10 minučių, žalumynų sezonas, riešutų sezonas, česnakų sezonas, pesto padažas, receptų knyga, receptų knyga

Kategorijos