Publikavimo data: 2025-08-21
Mėtų ir petražolių lapų pesto padažas
Pagrindinės itališko pesto padažo sudedamosios dalys yra švieži bazilikų lapai, kedro riešutai, sūris ir česnakas. Tačiau, kadangi ingredientus galima pakeisti, šis padažas tapo labai populiarus visame pasaulyje. Vietoj bazilikų naudokite mėtų ir petražolių lapelius, o kedro riešutus pakeiskite graikiniais riešutais, kad gautumėte skanų, aromatingą ir lengvą pesto padažą.
Žingsnis 1
Petražolių lapelius, česnaką ir riešutus sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Tada sudėkite mėtų lapelius, druską ir citrinos sultis ir vėl susmulkinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sudėkite sūrį, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Jei padažas tirštas, galite įpilti daugiau alyvuogių aliejaus arba įpilti šiek tiek ledinio vandens. Padažą pilkite tol, kol gausite norimos konsistencijos pesto padažą.
Kategorijos