Publikavimo data: 2024-04-17
Mėtų zefyras
Keista, bet zefyrai yra vienas iš desertų, kuriuos dietologai leidžia vartoti. Visa esmė ta, kad jų sudėtyje nėra riebalų. Ir visi ingredientai yra natūralūs. Be to, zefyrus galima vadinti mažai kalorijų turinčiu desertu. 100 gramų produkto yra apie 300 kalorijų. Zefyrai ruošiami pagal universalų receptą, o įvairovės jų skoninėms savybėms suteikia priedai. Pavyzdžiui, dėl šviežių mėtų zefyrai taps pikantišku ir gaiviu skanėstu.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius. Į mikrobangų krosnelę 7 minutėms įdėkite obuolių ketvirčius. Minkštimą sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su 1 puodeliu cukraus.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Mėtų sultinį ir agarą sumaišykite sunkiu dugnu. Palikite 30 minučių. Tada užvirinkite ant vidutinės ugnies ir sumaišykite su likusiu cukrumi. Nuolat maišydami sirupą virkite apie 7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite zefyrus. Didžiausiu greičiu plakite obuolių padažą su kiaušinio baltymu, kol pašviesės. Tada palaipsniui supilkite karštą sirupą. Šaukštu supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir išpilstykite ant pergamento. Palikite džiūti 24 valandas.
Kategorijos