Midijos grietinėlės padaže su vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Midijos grietinėlės padaže su vynu

Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (31 bal.)

Žingsnis 1

Paruoškite midijas ir daržoves. Midijas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite svogūną ir česnaką ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite petražoles.

Žingsnis 2

Midijos grietinėlės padaže su vynu Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką ir kepkite 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite lauro lapą, supilkite sausą baltąjį vyną ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Midijos grietinėlės padaže su vynu Žingsnis 3
Iškepkite midijas. Padidinkite kaitrą keptuvėje, į daržoves ir baltąjį vyną sudėkite midijas ir sausas Provanso žoleles. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 5-6 min. Praėjus šiam laikui, atidarykite dangtį, supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždarykite dangtį ir palikite dar 3-4 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos