Publikavimo data: 2024-05-15
Midijos grietinėlės padaže su vynu
Žingsnis 1
Paruoškite midijas ir daržoves. Midijas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite svogūną ir česnaką ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką ir kepkite 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite lauro lapą, supilkite sausą baltąjį vyną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite midijas. Padidinkite kaitrą keptuvėje, į daržoves ir baltąjį vyną sudėkite midijas ir sausas Provanso žoleles. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 5-6 min. Praėjus šiam laikui, atidarykite dangtį, supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždarykite dangtį ir palikite dar 3-4 min.
Kategorijos