Midijos grietinėlės padaže su vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Midijos grietinėlės padaže su vynu

Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite midijas ir daržoves. Midijas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nulupkite svogūną ir česnaką ir nuplaukite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą. Smulkiai supjaustykite petražoles.

Žingsnis 2

Midijos grietinėlės padaže su vynu Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką ir kepkite 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite lauro lapą, supilkite sausą baltąjį vyną ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Midijos grietinėlės padaže su vynu Žingsnis 3
Iškepkite midijas. Padidinkite kaitrą keptuvėje, į daržoves ir baltąjį vyną sudėkite midijas ir sausas Provanso žoleles. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 5-6 min. Praėjus šiam laikui, atidarykite dangtį, supilkite į keptuvę grietinėlę, suberkite smulkintas petražoles, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždarykite dangtį ir palikite dar 3-4 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos