Publikavimo data: 2025-08-16
Mielinė pica "Milžiniška" sluoksniuota pica.
Pica - visame pasaulyje mėgstamas patiekalas, tačiau jos tėvynė - Italija, kur pirmoji picerija buvo atidaryta 1830 m. Nepaisant puikaus skonio, pica buvo laikoma vargšų maistu, tačiau 1889 m. ją paragavo Savojos karalienė Margaret. Jai patiekalas labai patiko, todėl karalienės garbei pica buvo pavadinta "Margarita" ir nuo to laiko pica pardavinėjama ne tik nebrangiose kavinėse, bet ir geriausiuose pasaulio restoranuose!
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį, supilkite mieles, cukrų, druską, išmaišykite ir toliau maišydami lėtai supilkite šiltą vandenį, palikite kaitroje apie 15 minučių, kol susidarys purios putos. Dabar į oparą pamažu suberkite miltus ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir 40-50 minučių palaikykite šiltai.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, stambia tarka sutarkuokite mocarelą ir kietąjį sūrį ir sumaišykite juos. Pomidorus supjaustykite plonais ketvirčiais, virtą ir rūkytą dešrą - plonais žiedais. Paruoštą tešlą padalykite į keturias dalis, kurių viena turėtų būti šiek tiek didesnė už kitas. Iš trijų pusių iškočiokite iki formos skersmens ir iš jų iškepkite tris pyragėlius.
Žingsnis 3
Paruoštoje formoje iš likusios neiškeptos pusės suformuokite apvadą, tada ant dugno dėkite pirmąjį iškeptą pyragą, aptepkite jį kečupu, dėkite sluoksnį virtos dešros, pomidorų, sūrio mišinio.
Žingsnis 4
Antrasis sluoksnis - kečupas, rūkyta dešra, pomidorai, sūrio mišinys, trečiasis sluoksnis - kečupas, sūrio mišinys ir galiausiai dešra. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.
Kategorijos