Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos volungė
Atsargūs užkandžių pyragai, pagaminti iš sluoksniuotos tešlos, vadinami volovanais. Šis patiekalas atkeliavo iš Prancūzijos. Volovanams skirtą sluoksniuotą tešlą reikia iškočioti iki 0,5 cm storio, išpjauti nedidelius apskritimus, paruošti žiedus ir išdėlioti jų šonus. Paruošti volovanus iš paruoštos sluoksniuotos tešlos neužima daug laiko. Įpildę "bokštelius" vištiena, galite gauti įspūdingą, skanų ir nebrangų patiekalą.
Žingsnis 1
Iškepkite pagrindą. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Naudodami skirtingo skersmens formeles ar apskritimus išpjaukite 20 sluoksniuotos tešlos apskritimų ir tiek pat žiedų. Sluoksniuotos tešlos apskritimus išdėliokite ant kepimo skardos ir patepkite plaktu kiaušiniu. Ant viršaus sudėkite žiedus ir vėl patepkite kiaušiniu. Dėkite kepimo skardą į karštą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol apskrus. Išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos filė. Tinkamai apkepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir supilkite grietinėlę. Palikite troškintis 5-7 minutes, tada leiskite atvėsti. Pripildykite vol-au-vents įdaru.
Kategorijos