Publikavimo data: 2024-06-23
Mielinės tešlos volovanai
Iš Prancūzijos atkeliavę krepšiai, vadinami vol-au-vents, reiškia "skraidantys vėjyje". Kūrėjas siekė, kad gaminiai būtų tokie erdvūs, kad net lengvas vėjelis galėtų juos nunešti. Yra šimtai įvairiausių volovėnų receptų. Tarp jų - krepšeliai iš mielinės tešlos ir grybų įdaras su česnakiniu padažu. Galite naudoti bet kokius grybus, paprasčiausias variantas - konservuoti grybai.
Žingsnis 1
Iš tešlos suformuokite vol-au-vents. Tešlą iškočiokite taip, kad ji būtų 5-7 mm storio. Pabarstykite miltais. Stikline ar puodeliu išpjaukite 18 nedidelių apskritimų. Suformuokite krepšelius 3 sluoksniais, dėliodami gabalėlius vieną ant kito ir sudrėkindami juos vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite krepšelius. Išpjaukite viršutinio sluoksnio vidurį, bet neišimkite. Viršų patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Kai atvės, išpjaukite dangtelius ir išimkite tešlos vidų.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada į svogūnus sudėkite supjaustytus grybus. Išmaišykite ir kepkite 10-12 minučių. Įpilkite majonezo ir česnakų padažo. Išmaišykite. Sudėkite įdarą į vol-au-vents.
Kategorijos