Publikavimo data: 2024-05-25
Mielinis pyragas su avietėmis
Pyragas su avietėmis yra puikus naminis pyragas prie arbatos. Toks skanėstas ypač tinka vasaros sezonu, kai prinoksta avietės. Tačiau galite naudoti ir šaldytas avietes, patiekalas netaps prastesnis. Šiame recepte pyragui paruošti naudojama paruošta mielinė tešla, tačiau galite ją pasigaminti ir patys. Svarbiausia, kad ji būtų šviežia.
Žingsnis 1
Avietes sudėkite į dubenį. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę, kitą mažesnę.
Žingsnis 3
Paimkite didesnį gabalą ir iškočiokite jį iki 4-5 mm storio. Tai bus pyrago pagrindas. Padėkite jį ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu arba silikoniniu kilimėliu.
Žingsnis 4
Į pagrindo vidurį sudėkite avietes ir cukrų, palikdami maždaug 3 cm įdubimą aplink kraštus.
Žingsnis 5
Suvyniokite tešlos kraštus, kad susidarytų apvadas.
Žingsnis 6
Likusį nedidelį tešlos gabalėlį iškočiokite ir supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Tešlos juosteles išdėliokite tinkleliu ant pyrago viršaus. Juosteles lengvai prispauskite vieną prie kitos ir prie pagrindo šonų.
Žingsnis 7
Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu.
Žingsnis 8
Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 30-40 minučių 180 °C temperatūroje. Paruoštą pyragą šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 9
Patiekite tortą papuoštą avietėmis ir cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos