Publikavimo data: 2024-05-25
Mielinis pyragas su braškėmis
Kas gali būti geriau už naminį kepimą? Šviežios braškės, minkšta tešla - niekas negali atsispirti nepaprastam skoniui. Mielinis pyragas su braškėmis gali būti atviras arba padengtas tešlos "grotelėmis". Rinkitės mažas arba vidutinio dydžio braškes. Dėl naudojamo krakmolo įdaras gerai išlaikys formą. Pagal mielinio pyrago su braškėmis receptą reikia paruošti uogas, iškočioti tešlą ir iškepti pyragą orkaitėje.
Žingsnis 1
Užminkykite mielinę tešlą. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną ir mielių miltelius. Išmaišykite ir palikite 15 minučių. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį ir cukrų. Į kitą dubenį supilkite persijotus miltus. Įmaišykite druską, pieno ir mielių mišinį, plaktus kiaušinius ir cukrų bei sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą. Tada išminkykite tešlą, uždenkite ir vėl palikite 1 valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sudėkite braškes į dubenį, suberkite cukraus pudrą, krakmolą ir atsargiai išmaišykite, kad uogos išliktų nepažeistos.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Iškočiokite tešlą ir padalykite ją į 2 nelygias dalis. Viena dalis bus pyrago pagrindas, kita dalis dengs įdarą. Kiekvieną dalį iškočiokite iki kepimo formos dydžio. Mažesnę dalį supjaustykite ilgomis juostelėmis.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite pergamentiniu popieriumi. Uždėkite tešlą ir suformuokite šonus. Tolygiai paskirstykite braškių įdarą. Ant įdaro užriškite tešlos juosteles ir patepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 5
Iškepkite braškių mielinį pyragą. Būsimą pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos