Publikavimo data: 2024-02-04
Mielinis pyragas su varške receptas
Tiems, kurie dar niekada nedirbo su mieline tešla, frazė "mielinis pyragas" gali šiek tiek gąsdinti. Tačiau mes parengėme keletą patarimų, kurie padės jums pagaminti tobulą mielinį pyragą. Pirma, persijokite miltus, kad tešla būtų puresnė. Antra, miltus pilkite palaipsniui - dalimis. Trečia, nepamirškite, kad mielinei tešlai pražūtingas skersvėjis, todėl neatidarykite virtuvės lango, kol tešla kyla. Dabar, kai žinote svarbiausius dalykus, galite pradėti mielinio pyrago receptą.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: sumaišykite šiltą pieną (35-37 °C) su mielėmis, 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir 4 valgomaisiais šaukštais miltų. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Žingsnis 3
Į masę sudėkite ištirpintą sviestą, druską ir 100 g cukraus. Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, varškę, kiaušinius, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Atskirkite trečdalį tešlos ir atidėkite į šalį.Pagrindinę tešlos dalį (pagal formos dydį ir atsižvelgiant į 2-3 cm aukščio šonus) iškočiokite 1 cm storio sluoksniu.
Žingsnis 6
Ištepkite formą sviestu ir tolygiai paskirstykite tešlą bei įdarą. Paimkite trečdalį tešlos, padarykite norimą pyrago raštą ir uždėkite ant įdaro. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Kategorijos