Publikavimo data: 2024-04-14
Miežiai orkaitėje
"Perlovka" yra labai naudinga. Joje gausu baltymų, mikroelementų ir vitaminų. Perlovka gerina virškinimą ir šalina iš organizmo kenksmingas medžiagas. Tačiau šios kruopos nėra tokios populiarios kaip ryžiai ar grikiai. Perlovką reikia ilgai virti, o daugelis žmonių tiesiog nežino, ką iš jos galima gaminti. Šiame recepte siūlome jums troškinti perlovą orkaitėje su grybais, svogūnais ir morkomis. Patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus. Kartu jis nėra kaloringas, todėl nepakenks jūsų figūrai.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais pusapvaliais griežinėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į daržoves sudėkite grybus ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite perlines bulvytes, prieš tai nusausinę iš jų vandenį. Viską kartu kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 7
Į kepimo indą sudėkite keptas daržoves, grybus ir avinžirnius. Viską paskleiskite tolygiu sluoksniu.
Žingsnis 8
Užpilkite ingredientus vandeniu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 9
Uždenkite formą folija ir pašaukite į orkaitę 40-60 minučių.
Žingsnis 10
Įmaišykite virtą perlovką. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos.
Žingsnis 11
Perlovka orkaitėje paruošta. Gero apetito!
Kategorijos