Migdoliniai sausainiai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-20

Migdoliniai sausainiai receptas

Migdoliniai sausainiai yra vienas populiariausių desertų, kuriuos galima rasti daugelio kavinių ir restoranų lentynose. Nors šio deserto gimtinė tradiciškai laikoma Turkija, dėl jo kilmės ginčijasi daugelis pasaulio šalių. Sausainių populiarumo paslaptis - jų švelni, traški tekstūra ir saldus, aiškiai išreikštas riešutų skonis. Egzistuoja dešimtys skirtingų šio patiekalo variantų, tačiau pagrindiniai ingredientai visada yra migdolai, kiaušiniai ir cukrus.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
511 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
39 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 1
Sviestą ištirpinkite puode ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jei naudojate žalius žemės riešutus, prieš tai juos paskrudinkite keptuvėje ir nulupkite odelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 2
Migdolus sutrinkite virtuviniu plaktuvu arba trintuvu, arba naudokite panardinamąjį maišytuvą.

Žingsnis 3

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 3
Dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų, tada į masę įmuškite kiaušinį. Dar kartą suplakite ingredientus.

Žingsnis 4

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 4
Į kiaušinių masę atsargiai, dalimis ir nuolat maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius.Šiame etape galite suberti prieskonius.

Žingsnis 5

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 5
Į tešlą suberkite migdolus. Tešlą išminkykite rankomis, tada įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 6

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Tada išimkite tešlą, suformuokite rutuliukus, juos suplokite ir suformuokite sausainius. Sausainius galite papuošti kiekvieną jų subadydami šakute. Kad sausainius būtų lengviau formuoti, patepkite rankas augaliniu aliejumi arba sudrėkinkite jas vandeniu.

Žingsnis 7

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 7
Dėkite sausainius ant pergamento ir 15-20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Kai plutelė paruduos, sausainius galima išimti.

Žingsnis 8

Migdoliniai sausainiai receptas Žingsnis 8
Sausainius patiekite papuoštus migdolais ir aplietus šokoladiniu glajumi. Kaip gėrimas puikiai tinka stiprus virtas irisas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos