Publikavimo data: 2024-01-20
Migdoliniai sausainiai receptas
Migdoliniai sausainiai yra vienas populiariausių desertų, kuriuos galima rasti daugelio kavinių ir restoranų lentynose. Nors šio deserto gimtinė tradiciškai laikoma Turkija, dėl jo kilmės ginčijasi daugelis pasaulio šalių. Sausainių populiarumo paslaptis - jų švelni, traški tekstūra ir saldus, aiškiai išreikštas riešutų skonis. Egzistuoja dešimtys skirtingų šio patiekalo variantų, tačiau pagrindiniai ingredientai visada yra migdolai, kiaušiniai ir cukrus.
Žingsnis 1
Sviestą ištirpinkite puode ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Jei naudojate žalius žemės riešutus, prieš tai juos paskrudinkite keptuvėje ir nulupkite odelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Migdolus sutrinkite virtuviniu plaktuvu arba trintuvu, arba naudokite panardinamąjį maišytuvą.
Žingsnis 3
Dubenyje mikseriu išsukite sviestą ir cukrų, tada į masę įmuškite kiaušinį. Dar kartą suplakite ingredientus.
Žingsnis 4
Į kiaušinių masę atsargiai, dalimis ir nuolat maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius.Šiame etape galite suberti prieskonius.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite migdolus. Tešlą išminkykite rankomis, tada įdėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Tada išimkite tešlą, suformuokite rutuliukus, juos suplokite ir suformuokite sausainius. Sausainius galite papuošti kiekvieną jų subadydami šakute. Kad sausainius būtų lengviau formuoti, patepkite rankas augaliniu aliejumi arba sudrėkinkite jas vandeniu.
Žingsnis 7
Dėkite sausainius ant pergamento ir 15-20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Kai plutelė paruduos, sausainius galima išimti.
Žingsnis 8
Sausainius patiekite papuoštus migdolais ir aplietus šokoladiniu glajumi. Kaip gėrimas puikiai tinka stiprus virtas irisas.
Kategorijos