Publikavimo data: 2025-08-17
Migdoliniai sausainiai su sezamo sėklomis
Migdoliniai sausainiai su sezamo sėklomis yra prancūzų virtuvės desertas. Jiems gaminti naudojami migdolai, kuriuose gausu kalcio, geležies, magnio, fosforo ir B bei E grupės vitaminų. Migdolai rekomenduojami žmonėms, turintiems širdies ir kraujagyslių problemų, nes migdoluose yra jiems naudingų mineralų ir aminorūgščių. Sezamuose yra daug baltymų, aminorūgščių ir angliavandenių. Jis normalizuoja organizmo mineralinių medžiagų pusiausvyrą, o tai vėliau padeda normalizuoti medžiagų apykaitą ir pagerinti nervų sistemos veiklą.
Žingsnis 1
Maišytuvo dubenyje išplakite vištų kiaušinius su cukrumi. Tada suberkite migdolus ir dar kartą suplakite. Sudėkite sviestą, uogienę ir amaretą. Viską dar kartą suplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į tešlą suberkite sezamo sėklas ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Leiskite tešlai pastovėti 30 minučių. Naudodami konditerinį maišelį, pyragaičius išpilstykite ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos