Publikavimo data: 2024-03-29
Migdolų kruasanas
Migdolinis kruasanas yra tikrai išskirtinio skonio. Migdolų kremą taip pat galima pagaminti iš migdolų miltų, tačiau siūlome kremo su tikrais riešutais receptą. Norint pabrėžti kruasano su migdolais skonį, į jį įpilama šiek tiek konjako arba romo. Toks desertas labai tiks prie puodelio kavos.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į šiek tiek šiltą pieną įdėkite mieles ir palikite pastovėti apie 10 minučių. Tada sudėkite žalią vištos kiaušinį, druską ir cukrų ir išmaišykite. Dalimis berkite miltus, kol tešla taps tiršta mase. Palikite tešlą šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Iškočiokite 0,5 cm storio sluoksnį sluoksniuotos tešlos. Aptepkite jį sviestu. Užlenkite visus kraštus į centrą, kad gautųsi kvadratinis vokas. Švelniai paspauskite viršų rankomis ir atsargiai iškočiokite, kad nesugadintumėte tešlos ir neišteptumėte sviesto. Vėl padarykite voką, pakartokite du kartus. 15 minučių palikite tešlą pailsėti.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Kiaušinius išplakite su romu arba brendžiu iki vientisos masės. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi. Į sviestą po šaukštą pradėkite dėti maltus migdolus. Maišykite maišytuvu apie 3 minutes. Tada po truputį įmaišykite kiaušinių ir brendžio mišinį. Išplakite iki vientisos masės. Palikite pastovėti.
Žingsnis 4
Suvyniokite kruasanus. Tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius ir kiekvieną iš jų susukite kočėlu. Tada supjaustykite trikampėliais ir į kiekvieno jų pagrindą įpilkite po šaukštelį kremo, tada suvyniokite kruasanus nuo pagrindo iki viršaus. Dėkite ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pakilti.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą, kiaušinio trynį išmaišykite šepetėliu. Šiuo mišiniu aptepkite kruasanus.
Žingsnis 6
Migdolinius kruasanus kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol jie taps auksiniai, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite atvėsti.
Kategorijos