Publikavimo data: 2025-08-17
Mikrobangų krosnelėje greitai paruošiamas varškės pudingas
XVI a. pudingu pradėta vadinti avižinių dribsnių košė, virta su mėsos sultiniu ir pagardinta duonos trupiniais, džiovintomis slyvomis, medumi ir riešutais. Iki XVIII a. pabaigos pudingas buvo mėsiškas, kai vienas virėjas į jį pridėjo cukraus, pudingas patiko, tačiau mėsos iš jo buvo išbraukta, todėl nuo XIX a. jis tapo saldžiu desertu.
Žingsnis 1
Varškę, kiaušinius ir cukrų sudėkite į maišytuvo indą ir plakite iki vientisos masės, tada suberkite manų kruopas, druską ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite 15-20 minučių kambario temperatūroje, kad manų kruopos išbrinktų.
Žingsnis 2
Tada suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite. Jei neturite laiko paruošti tešlą ryte, palikite ją šaldytuve per naktį. Po to tešlą paskirstykite į formeles. Geriau naudoti silikoninę formą, nes iš jos lengva išimti pudingą.
Žingsnis 3
Įdėkite pudingo formą į mikrobangų krosnelę, įjunkite maksimalią temperatūrą ir kepkite dvi minutes, neišėmę formos palaukite 2 minutes ir vėl įjunkite 2 minutes, taip pat maksimalią temperatūrą.
Kategorijos