Publikavimo data: 2024-06-12
Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka
Sudakas visada buvo žinomas ir mėgstamas per rusų šventes! Ši žuvis turi nedaug kaulų, o tinkamai iškepta ji būna labai minkšta. Žuvį galima kepti, virti, bet geriausiai tinka kepti! Kad patiekalui ruošti sugaištumėte mažiau laiko, galite jį iškepti mikrobangų krosnelėje! Šiame recepte lydeka kepama riešutų, trinto česnako, žolelių ir saulėgrąžų aliejaus apkepe! Kepdami lydekos filė mikrobangų krosnelėje gausite sultingą ir minkštą patiekalą pietų stalui!
Žingsnis 1
Susmulkinkite riešutus ant pjaustymo lentos. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite riešutus, trintą česnaką, žoleles. Į ingredientų mišinį įberkite druskos ir augalinio aliejaus. Ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sudėkite lydekų filė į riebalais išteptą kepimo indą. Ant žuvies tolygiai paskleiskite mišinį su riešutais ir česnakais.
Žingsnis 4
Nustatykite didžiausią mikrobangų krosnelės galią (750-800 W) ir patiekalą kepkite 10-12 minučių. Po to 5 minutes neatidarykite mikrobangų krosnelės, kad žuvis prisitrauktų. Atlikta!
Kategorijos