Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka

Sudakas visada buvo žinomas ir mėgstamas per rusų šventes! Ši žuvis turi nedaug kaulų, o tinkamai iškepta ji būna labai minkšta. Žuvį galima kepti, virti, bet geriausiai tinka kepti! Kad patiekalui ruošti sugaištumėte mažiau laiko, galite jį iškepti mikrobangų krosnelėje! Šiame recepte lydeka kepama riešutų, trinto česnako, žolelių ir saulėgrąžų aliejaus apkepe! Kepdami lydekos filė mikrobangų krosnelėje gausite sultingą ir minkštą patiekalą pietų stalui!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka Žingsnis 1
Susmulkinkite riešutus ant pjaustymo lentos. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite riešutus, trintą česnaką, žoleles. Į ingredientų mišinį įberkite druskos ir augalinio aliejaus. Ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka Žingsnis 3
Sudėkite lydekų filė į riebalais išteptą kepimo indą. Ant žuvies tolygiai paskleiskite mišinį su riešutais ir česnakais.

Žingsnis 4

Mikrobangų krosnelėje kepamas lydeka Žingsnis 4
Nustatykite didžiausią mikrobangų krosnelės galią (750-800 W) ir patiekalą kepkite 10-12 minučių. Po to 5 minutes neatidarykite mikrobangų krosnelės, kad žuvis prisitrauktų. Atlikta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos