Publikavimo data: 2025-08-19
Mikrobangų krosnelėje kepta lašiša
Žuvį reikia virti greitai, ilgai nekaitinant, tada ji bus sultinga ir išlaikys daugiau naudingų medžiagų. Pagal šį receptą paruošti lašišos kepsniai kepami mikrobangų krosnelėje 4-5 minutes. Prieskoniai prislopina žuvies kvapą, adžika su majonezu suteikia pikantiškumo, o citrinos plokštelės atrodo įspūdingai. Žuvies filė taip pat tinka kepti, tačiau mėgstantys aštrumą gali naudoti stipresnę adžiką.
Žingsnis 1
Lašišos gabalėlius sudėkite į paruoštą indą. Pabarstykite juos druska ir maltais juodaisiais pipirais. Perpjaukite citriną per pusę. Iš vienos pusės išspauskite sultis ir užpilkite jas ant žuvies. Leiskite kepsniams pastovėti 10 minučių, kad susigertų sultys.
Žingsnis 2
Majonezą sumaišykite su ajika ir mišiniu aptepkite lašišą. Likusią pusę citrinos supjaustykite griežinėliais ir po kelis uždėkite ant kiekvieno kepsnio. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis, uždenkite specialiu dangčiu ir kepkite mikrobangų krosnelėje 4-5 minutes. Šakute arba peiliu patikrinkite, ar kepsnys iškepęs.
Kategorijos