Mikrobangų krosnelėje kepta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Mikrobangų krosnelėje kepta lašiša

Žuvį reikia virti greitai, ilgai nekaitinant, tada ji bus sultinga ir išlaikys daugiau naudingų medžiagų. Pagal šį receptą paruošti lašišos kepsniai kepami mikrobangų krosnelėje 4-5 minutes. Prieskoniai prislopina žuvies kvapą, adžika su majonezu suteikia pikantiškumo, o citrinos plokštelės atrodo įspūdingai. Žuvies filė taip pat tinka kepti, tačiau mėgstantys aštrumą gali naudoti stipresnę adžiką.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Mikrobangų krosnelėje kepta lašiša Žingsnis 1
Lašišos gabalėlius sudėkite į paruoštą indą. Pabarstykite juos druska ir maltais juodaisiais pipirais. Perpjaukite citriną per pusę. Iš vienos pusės išspauskite sultis ir užpilkite jas ant žuvies. Leiskite kepsniams pastovėti 10 minučių, kad susigertų sultys.

Žingsnis 2

Mikrobangų krosnelėje kepta lašiša Žingsnis 2
Majonezą sumaišykite su ajika ir mišiniu aptepkite lašišą. Likusią pusę citrinos supjaustykite griežinėliais ir po kelis uždėkite ant kiekvieno kepsnio. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis, uždenkite specialiu dangčiu ir kepkite mikrobangų krosnelėje 4-5 minutes. Šakute arba peiliu patikrinkite, ar kepsnys iškepęs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos