Publikavimo data: 2025-08-18
Mikrobangų krosnelėje skrudintos sezamo sėklos
Sezamą arba sezamą žmonės vartoja nuo seniausių laikų, jo yra visose pasaulio nacionalinėse virtuvėse. Dar 5 tūkst. metų prieš Kristų iš jo buvo gaminamas aliejus kulinariniams ir kitiems tikslams, miltai tortilijoms ir tiesiog maistui papildyti baltos, raudonos ir juodos spalvos grūdeliais. Dabar jis ir toliau naudojamas visame pasaulyje, o kai kurių patiekalų be šių sėklų beveik neįmanoma įsivaizduoti.
Žingsnis 1
Skalaukite produktą po tekančiu vandeniu, kol srovės taps visiškai skaidrios. Leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
Žingsnis 2
Sėklas plonu sluoksniu paskleiskite didelėje lėkštėje. Dėkite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite didžiausiu galingumu apie 10-15 minučių, kartais išimkite ir pamaišykite. Sezamo sėklos turi tapti sausos ir trupios, šiek tiek rausvos spalvos.
Kategorijos