Publikavimo data: 2025-08-18
Mimozos pyragas be cukraus.
Šį "Mimozos" pyrago variantą tikrai verta išbandyti tiems, kurie rūpinasi savo figūra arba laikosi sveikos mitybos principų. Deserte visai nėra cukraus, jo vaidmenį atlieka natūralus saldiklis - stevija. Vietoj kvietinių miltų biskvitui naudojamas viso grūdo miltų ir sėlenų mišinys. Nepaisant pakeitimo, pyragas skoniu nenusileidžia originalui. Kad "Mimoza" būtų ryški, rekomenduojama naudoti kaimiškus kiaušinius - jų trynys yra sodrios geltonos ir oranžinės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Kiaušinius gerai suplakite plaktuvu, suberkite stevijos miltelius ir intensyviai maišykite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis įmaišykite į kiaušinių masę, suberkite sėlenas ir vanilinį cukrų, švelniai išminkykite mentele. Užpildykite formą sausainių tešla, dėkite į gerai įkaitintos orkaitės vidurinę dalį 40-60 min. Tada atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Kiaušinius lengvai suplakite plaktuvu ir dar plakant įmaišykite steviją. Sumaišykite kvietinius miltus su vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į kiaušinių masę. Supilkite šaltą pieną, stipriai išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami palaukite, kol užvirs, išjunkite ugnį. Jei kremas pasirodys per skystas, pavirkite jį dar apie 5-10 minučių. Tada atvėsinkite iki šiek tiek aukštesnės nei kambario temperatūros.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Biskvitą perpjaukite į tris dalis, vidurinę supjaustykite mažais kubeliais. Du pyragaičius iš visų pusių aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Biskvito kubelius tolygiai pabarstykite ant pyrago viršaus ir šonų.
Kategorijos