Mimozos pyragas su žievele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Mimozos pyragas su žievele

"Mimoza" yra vienas iš tradicinių pyragų, gaminamų kovo 8-osios proga. Jo tėvyne laikoma Italija. Šioje šalyje Moters diena pradėta švęsti 1946 m., šiek tiek vėliau atsirado desertas, atrodantis kaip viena pirmųjų pavasario gėlių. Yra kelios "Mimozos" versijos, viena iš populiariausių yra ta, kai į biskvitą dedama citrusinių vaisių žievelių. Tinka ir citrinų, ir apelsinų žievelės, o mėgstantys ryškų skonį gali naudoti citrusinių vaisių mišinį.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
70 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Mimozos pyragas su žievele Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu arba maišytuvu iki purios masės. Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį, atsargiai ir kruopščiai maišydami po to, kai įmaišote kitą dalį. Įmaišykite citrusinių vaisių žievelę ir vanilę ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite, pašaukite į vidurinę orkaitės dalį ir kepkite 35-40 min. Tada biskvitą supjaustykite į tris horizontalius pyragėlius. Vieną iš jų supjaustykite kuo mažesniu gabalėliu.

Žingsnis 2

Mimozos pyragas su žievele Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Puode sumaišykite pieną, cukrų, kiaušinius, krakmolą ir vanilę. Plakite iki vientisos masės, jei reikia, įmaišykite šiek tiek citrinos žievelės. Virkite ant silpnos ugnies iki norimo tirštumo laipsnio. Tada leiskite šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu išplakite grietinėlę su nedideliu kiekiu cukraus pudros ir įmaišykite ją į kremo pagrindą. Stipriai išmaišykite ir atvėsinkite grietinėlę iki kambario temperatūros.

Žingsnis 3

Mimozos pyragas su žievele Žingsnis 3
Pradėkite ruošti desertą. Puode pašildykite apelsinų sultis su cukrumi, kol ištirps kristalai. Pyragėlius gerai pamirkykite sirupe. Kiekvieną iš jų iš visų pusių aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Pyragų viršų ir šonus apibarstykite sausainių trupiniais. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad atvėstų ir įsigertų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos