Publikavimo data: 2025-08-18
Mimozos tortas su uogomis ir grietinėle
Mimozos tortas su uogomis ir grietinėle - ryškus desertas šventiniam arbatos vakarėliui. Italijoje jis tradiciškai ruošiamas kovo 8 d., šioje šalyje mimozos tapo Tarptautinės moters dienos simboliu. Šiai torto versijai kremas ruošiamas pridėjus konservuotų ananasų. Pageidautina juos imti "pukeliais" - jie laikomi kokybiškesniais. Grietinėlė būtinai turi būti riebi, kitaip nepavyks sukurti reikiamo oro.
Žingsnis 1
Iškepkite biskvitą. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų, lengvai suplakite, tada nedidelėmis dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išminkykite iki vientisos masės, biskvitinę tešlą supilkite į formą. Dėkite į gerai įkaitintą orkaitę 35-40 minučių. Tada visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos, supjaustykite į 3 dalis. Vidurinį supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti kremą. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies. Įdėkite citrinos žievelę, šiek tiek palaikykite, tada išimkite. Išjunkite pieną. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir miltais, išplakite mikseriu iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite pieną į kiaušinių mišinį, palikite ant vidutinės ugnies 5 minutėms, nepamirškite maišyti. Tada atvėsinkite ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Grietinėlę pakaitinkite iki virimo temperatūros. Išplakite grietinėlę su trupučiu cukraus pudros iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite pusę jos į atvėsusią grietinėlę. Sudėkite vaisių gabalėlius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Ananasų sirupą atskieskite puse puodelio vandens ir jame pamirkykite pyragėlius. Tada pyragaičių paviršių ištepkite kremu ir juos sujungkite. Šonus ir viršų aptepkite likusiu kremu. Pabarstykite biskvito kubeliais, papuoškite plakta grietinėle. Dėkite į šaldytuvą, kad 2-3 valandas mirktų ir atšaltų.
Kategorijos