Publikavimo data: 2025-08-20
Mini citrininės meringės
Šios mini meringės - puikus priedas prie kavos puodelio. Šiek tiek saldumo!
Žingsnis 1
Paruoškite šveicarišką meringą: puode virš vandens vonelės sumaišykite baltymus ir cukrų.
Žingsnis 2
Mišinį pašildykite iki 60-65 laipsnių temperatūros. Visas cukrus turi ištirpti. Patrinkite mišinį tarp pirštų.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į planetinio maišytuvo dubenį ir plakite iš pradžių vidutiniu, paskui dideliu greičiu, kol susidarys standžios viršūnės (7-8 min.). Įmaišykite krakmolą ir citrinos sultis. Vėl maišykite 1 minutę.
Žingsnis 4
Paruoštą meringą perkelkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.
Žingsnis 5
Išdėliokite meringes nedideliu atstumu viena nuo kitos, maždaug 5 rublių monetos dydžio.
Žingsnis 6
Įkaitinkite orkaitę iki 80 laipsnių, įdėkite kepimo skardas į orkaitę ir atidarytomis durelėmis kepkite 120 minučių. Merengės turėtų lengvai atsiskirti nuo pergamento.
Kategorijos