Publikavimo data: 2025-08-19
Mini picos su daržovėmis, kumpiu ir sūriais
Mini picos su daržovėmis, kumpiu ir sūriais yra tradicinis itališkas patiekalas. Pica kepama iš plonos tešlos be mielių, todėl ji būna lengva ir su traškia plutele. Kumpio skonis picai suteikia sotumo, o įdaruose esantys sūriai - pikantiško kreminio skonio. Daržovės suteikia picai įvairių skonių, todėl ji yra sultinga ir maistinga.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Kambario temperatūros kefyrą sumaišykite su soda, po 1-2 minučių įmaišykite plaktus kiaušinius, druską ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite, tada palaipsniui supilkite persijotus miltus ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15-20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarui skirtus ingredientus. Sumaišykite kečupą ir majonezą. Sūrį sutarkuokite tarka. Supjaustykite kumpį, saldžiąją papriką ir pomidorą griežinėliais. Svogūną ir agurką supjaustykite mažais kubeliais. Alyvuoges supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Likusią tešlą padalykite į 8 dalis, kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į nedidelį apvalų pyragėlį. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos ir aptepkite kečupo ir majonezo padažu. Ant riebalais pateptos plutos pakaitomis dėkite vienodą kiekį griežinėliais supjaustytų daržovių ir kumpio.
Žingsnis 4
Ant kiekvienos picos plutos pabarstykite tarkuoto sūrio. Dėkite skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite picą 20 minučių.
Kategorijos