Publikavimo data: 2025-08-18
Mini picos su dešra ir daržovėmis
Mažos porcijos picos yra patogus klasikinės tradicinės itališkos picos, kuri buvo gaminama nuo XVIII a. pradžios, variantas. Tuomet pirmoji pica buvo pagaminta ant plokščios duonos, vadinamos focaccia. Verta paminėti, kad būtent plokščią duoną focaccia italai laiko picos pirmtake. Po kurio laiko focaccia buvo pakeista į aromatingesnę, orui laidžią mielinę tešlą, kepamą kartu su įdarais.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į gilų dubenį, padarykite duobutę, supilkite šiltą pieną ir suberkite mieles. Užminkykite tešlą ir palikite ją 20-30 minučių pakilti. Sutarkuokite sūrį ir supjaustykite dešrą.
Žingsnis 2
Praėjus šiam laikui, į tešlą suberkite druską, čiobrelius ir augalinį aliejų ir gerai išminkykite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Svogūnus ir paprikas nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Dubenyje sumaišykite pomidorų padažą su druska ir cukrumi.
Žingsnis 4
Kai tešla pakils, iškočiokite 3-4 cm storio sluoksnį, išpjaukite mini picas ir kepkite jas ant sausos įkaitintos keptuvės iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Kiekvieną paskrudintą picą aptepkite pomidorų padažu, sumaišytu su druska ir prieskoniais, išdėliokite paskrudintas daržoves, griežinėliais supjaustytą dešrą ir sūrį. Sudėkite mini picas į kepimo skardą ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 1 minutę arba sudėkite į plačią didelę keptuvę, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies, kol sūris visiškai išsilydys.
Kategorijos