Publikavimo data: 2024-06-23
Mini plaukų segtukai
"Volovane" - tai prancūziškas bokštelio formos pyragas, į kurį dedamas įdaras. Jie atsirado XIX a. pradžioje, kai vienas prancūzų virėjas, ieškodamas iš smėlio tešlos gaminamų krepšelių pakaitalo, pagamino juos iš lengvos sluoksniuotos tešlos. Paprastai pyragaičiai patiekiami kaip užkandis, tačiau yra ir didelių, 20 cm skersmens gaminių, įdarytų mėsa, žuvimi ar grybais. Tokie vol-au-vents jau naudojami kaip pagrindinis patiekalas. Mini vol-au-vents yra idealus užkandis švediško stalo stalui. Įdaras gali būti įvairus, pavyzdžiui, raudonieji ikrai.
Žingsnis 1
Paruoškite vol-au-vents pagrindą. Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio. Stiklinėmis išpjaukite apskritimus - pirmiausia didelio skersmens stikline, tada mažesnio skersmens stikline išpjaukite pusės gabalėlių centrą. Sujunkite didžiuosius apskritimus su žiedais, suklijuokite juos plaktu kiaušinio baltymu ir patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite ant popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Tešlos gabalėlius pripildykite įdaro. Į gaminio vidų įdėkite raudonųjų ikrų, pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos