Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis

Paprastas ir greitai pagaminamas obuolių skanėstas.
Gaminimo laikas
59 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite obuolius. Supjaustykite mažais kubeliais. Obuolių veislė gali būti bet kokia, aš renkuosi vidutinio dydžio žalius saldžiarūgščius obuolius. Puikiai tinka ir Grenny Smith arba Semirenko veislių obuoliai.

Žingsnis 2

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 2
Supjaustytus obuolius sudėkite į įkaitintą keptuvę, suberkite cukrų (galite naudoti ir rudąjį, ir baltąjį cukrų) ir prieskonius - cinamoną ir muskatą. Kiekis priklauso nuo šių prieskonių mėgėjo. Jei pageidaujate, jų galima neįtraukti. Šį mišinį troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės.

Žingsnis 3

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 3
Kol įdaras troškinasi, paruoškite sultenes: nukoškite jas ir 5 minutes užpilkite šiltu vandeniu. Rūgštynių kiekį taip pat galima keisti pagal pageidavimą.

Žingsnis 4

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 4
Obuoliai troškinami. Jei keptuvėje liko skysčio, jį nusunkite. Po to perkelkite juos į patogų indą ir leiskite įdarui atvėsti. Tuo metu nuo sultenių nusunkite vandenį ir nusausinkite jas, nusausindami servetėle.

Žingsnis 5

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 5
Kai obuolių mišinys atvės, supilkite sultenes ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Žingsnis 6

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 6
Atšildytą tešlą peiliu supjaustykite kvadratėliais. Aš 1 lakštą padalinau į 6 dalis. Jei norite, galite padaryti mažesnį.

Žingsnis 7

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 7
Jei reikia, pabarstykite stalą trupučiu miltų. Kiekvieną kvadratą iškočiokite į stačiakampį. Apibarstykite jį trupučiu cukraus ir ant krašto dėkite įdarą.

Žingsnis 8

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 8
Suvyniokite, kraštai turi būti gerai užsandarinti. Aš tai darau šakute - taip ne tik sukuriamas gražus raštas, bet ir stipriai surišama tešla.

Žingsnis 9

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 9
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant popieriaus dėkite paplotėlius, šiek tiek atstumais vienas nuo kito. Aštriu peiliu viršuje padarykite nedidelius įpjovimus.

Žingsnis 10

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 10
Kad pyragaičiai būtų auksinės spalvos, aptepkite juos kiaušinio mišiniu: kiaušinio tryniu ir žiupsneliu cukraus.

Žingsnis 11

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 11
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Apytikslė kepimo trukmė - 15-20 minučių. Svarbu kontroliuoti procesą tikrinant, ar kepinio viršus ir apačia paruduoja.

Žingsnis 12

Mini štrudeliai su prieskoniais, obuoliais ir sultenėmis Žingsnis 12
Kai pyragėliai bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, medaus sezonas, riešutų sezonas, obuolių sezonas, štrudelis, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga, obuolių štrudelis, kepimas su obuoliais, sluoksniuotos tešlos štrudelis, kepimas su vaisiais

Kategorijos