Paprastas ir greitai pagaminamas obuolių skanėstas.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite obuolius. Supjaustykite mažais kubeliais. Obuolių veislė gali būti bet kokia, aš renkuosi vidutinio dydžio žalius saldžiarūgščius obuolius. Puikiai tinka ir Grenny Smith arba Semirenko veislių obuoliai.
Žingsnis 2
Supjaustytus obuolius sudėkite į įkaitintą keptuvę, suberkite cukrų (galite naudoti ir rudąjį, ir baltąjį cukrų) ir prieskonius - cinamoną ir muskatą. Kiekis priklauso nuo šių prieskonių mėgėjo. Jei pageidaujate, jų galima neįtraukti. Šį mišinį troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės.
Žingsnis 3
Kol įdaras troškinasi, paruoškite sultenes: nukoškite jas ir 5 minutes užpilkite šiltu vandeniu. Rūgštynių kiekį taip pat galima keisti pagal pageidavimą.
Žingsnis 4
Obuoliai troškinami. Jei keptuvėje liko skysčio, jį nusunkite. Po to perkelkite juos į patogų indą ir leiskite įdarui atvėsti. Tuo metu nuo sultenių nusunkite vandenį ir nusausinkite jas, nusausindami servetėle.
Žingsnis 5
Kai obuolių mišinys atvės, supilkite sultenes ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 6
Atšildytą tešlą peiliu supjaustykite kvadratėliais. Aš 1 lakštą padalinau į 6 dalis. Jei norite, galite padaryti mažesnį.
Žingsnis 7
Jei reikia, pabarstykite stalą trupučiu miltų. Kiekvieną kvadratą iškočiokite į stačiakampį. Apibarstykite jį trupučiu cukraus ir ant krašto dėkite įdarą.
Žingsnis 8
Suvyniokite, kraštai turi būti gerai užsandarinti. Aš tai darau šakute - taip ne tik sukuriamas gražus raštas, bet ir stipriai surišama tešla.
Žingsnis 9
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant popieriaus dėkite paplotėlius, šiek tiek atstumais vienas nuo kito. Aštriu peiliu viršuje padarykite nedidelius įpjovimus.
Žingsnis 10
Kad pyragaičiai būtų auksinės spalvos, aptepkite juos kiaušinio mišiniu: kiaušinio tryniu ir žiupsneliu cukraus.
Žingsnis 11
Įdėkite kepimo skardą į orkaitę. Apytikslė kepimo trukmė - 15-20 minučių. Svarbu kontroliuoti procesą tikrinant, ar kepinio viršus ir apačia paruduoja.
Žingsnis 12
Kai pyragėliai bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti.