Publikavimo data: 2025-08-17
Minkšti avižiniai sausainiai su sūdytais žemės riešutais
Naminiai avižiniai sausainiai nuo pirktinių skiriasi ne tik išvaizda, bet ir puikiu skoniu. Šio gaminio privalumas slypi pagrindinėje sudedamojoje dalyje - avižiniuose dribsniuose. Dėl į sudėtį įeinančių naudingų elementų galite pagerinti virškinimą, sumažinti cukraus kiekį kraujyje.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Atskirai sumaišykite cukrų ir minkštą sviestą.
Žingsnis 2
Į cukraus ir sviesto mišinį įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite. Suberkite avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Į tešlą sudėkite įdarą: riešutus ir sultenes. Suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 4
Šiek tiek suplokite rutuliukus, palikite tarp jų vietos, nes jie padidės. Ant viršaus dėkite šokolado įdarą, ryškiaspalvius šokoladinius saldainius.
Žingsnis 5
10-15 minučių pašaukite į orkaitę ir kepkite 190 °C temperatūroje. Leiskite sausainiams atvėsti.
Kategorijos