Publikavimo data: 2025-08-20
Minkšti ir aromatingi sausainiai su riešutais ant ryazhenka
Minkšti ir kvapnūs sausainiai su riešutais ryazhenka yra rusų virtuvės patiekalas. Kartą namų šeimininkė pritrūko pieno ir prisiminė, kad rūsyje liko riaženkos. Ji nusprendė paeksperimentuoti ir iškepė paprastų sausainių, bet vietoj pieno panaudojo riaženką. Šie sausainiai populiarūs ir šiandien, tik į juos pradėta dėti riešutų, džiovintų vaisių, kokoso drožlių ir kakavos.
Žingsnis 1
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, supilkite sviestą, suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais, padėkite ant jo tešlą ir iškočiokite ją kočėlu iki 0,5 cm storio. Iš tešlos formelėmis išpjaukite įvairias formas. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite ant jos formeles ir kepkite 200 °C temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos