Publikavimo data: 2025-08-20
Minkšti Vienos vafliai su bananais
Vienos vaflius XIX a. išrado olandų konditeris Josefas Manneris. Klasikiniai Vienos vafliai yra plokšti, keturkampės formos. Juos galima sujungti tarpusavyje įdaru. Įdarui naudokite: uogų uogienę, plaktą grietinėlę, įvairius putėsius. Nemėgstantiems saldumynų patiks įdaras su lydytu sūriu, šonine.
Žingsnis 1
Sutrinkite bananą šakute. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Kiaušinius suplakite mikseriu. Plakite tol, kol pasirodys purios putos, geriau naudoti sausą dubenį. Į kiaušinius įmaišykite ištirpintą sviestą, druską, cinamoną ir sutrintą bananą. Išmaišykite, kad susijungtų.
Žingsnis 3
Į skystąją dalį supilkite miltus. Maišykite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Tešla turi būti tiršta, o ne skysta. Jei ji skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
Žingsnis 4
Elektrinę vaflinę patepkite aliejumi. Ištepkite tešlą. Vienai vaflei tešlos skirkite maždaug 1,5 valgomojo šaukšto. Kepkite pagal elektrinei vaflininkei skirtas instrukcijas.
Kategorijos