Publikavimo data: 2025-08-18
Mitarashi dango
Dango - tai klasikinis japoniškas desertas, tai maži ryžių miltų rutuliukai su saldžiu, tirštu sojų padažu. Padažas, kaip ir pats desertas, yra gana įdomus - jį sudaro sojų padažas, cukrus, ryžių actas ir krakmolas. Atkreipkite dėmesį, kad šiam receptui sojų padažą reikėtų vartoti su sumažintu druskos kiekiu. Mitarashi dango tradiciškai patiekiamas ant medinių lazdelių. Desertas ruošiamas garuose. Desertas gaunasi gana nestandartinis, neįprastas rusui. Patys rutuliukai yra neutralaus skonio, juos papildo ryškesnio skonio, saldokas padažas.
Žingsnis 1
Ryžių miltus supilkite į gilų dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją ką tik užvirintą vandenį.
Žingsnis 2
Kruopščiai sumaišykite miltus ir vandenį ir išminkykite vientisą tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet šiek tiek lipni.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite nelabai storą dešrą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Iš tešlos turėtų išeiti 12-15 gabalėlių. Padarykite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, rutuliukus, susukite būsimus dangus, kad jie būtų lygūs.
Žingsnis 4
Puode užvirinkite vandenį, įberkite porą šaukštų granuliuoto cukraus, sudėkite ryžių rutuliukus ir virkite 7 minutes.
Žingsnis 5
Į atskirą dubenį įpilkite ledinio vandens ir perkelkite į jį jau išvirtus dangus, kad jie sustingtų.
Žingsnis 6
Paėmę medinius iešmelius, ant kiekvieno smeigtuko suverkite po 3-4 kamuoliukus, tada lengvai apkepkite, kad atsirastų dryžiai.
Žingsnis 7
Paruoškite dango mitarashi padažą. Paimkite nedidelį samtelį, supilkite į jį likusį vandenį, suberkite 50 g granuliuoto cukraus, ryžių actą, kukurūzų krakmolą ir sojų padažą. Plaktuvu gerai išmaišykite visus ingredientus, kad neliktų gumuliukų. Uždėkite padažą ant silpnos ugnies, maišykite ir virkite, kol sutirštės. Kai padažas sutirštės, nuimkite ąsotį nuo ugnies.
Žingsnis 8
Kamuoliukus užpilkite šiek tiek saldžiu padažu ir patiekite.
Kategorijos