Mitarashi dango pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mitarashi dango

Dango - tai klasikinis japoniškas desertas, tai maži ryžių miltų rutuliukai su saldžiu, tirštu sojų padažu. Padažas, kaip ir pats desertas, yra gana įdomus - jį sudaro sojų padažas, cukrus, ryžių actas ir krakmolas. Atkreipkite dėmesį, kad šiam receptui sojų padažą reikėtų vartoti su sumažintu druskos kiekiu. Mitarashi dango tradiciškai patiekiamas ant medinių lazdelių. Desertas ruošiamas garuose. Desertas gaunasi gana nestandartinis, neįprastas rusui. Patys rutuliukai yra neutralaus skonio, juos papildo ryškesnio skonio, saldokas padažas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Mitarashi dango Žingsnis 1
Ryžių miltus supilkite į gilų dubenį. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją ką tik užvirintą vandenį.

Žingsnis 2

Mitarashi dango Žingsnis 2
Kruopščiai sumaišykite miltus ir vandenį ir išminkykite vientisą tešlą. Tešla turi būti minkšta, bet šiek tiek lipni.

Žingsnis 3

Mitarashi dango Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite nelabai storą dešrą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Iš tešlos turėtų išeiti 12-15 gabalėlių. Padarykite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, rutuliukus, susukite būsimus dangus, kad jie būtų lygūs.

Žingsnis 4

Mitarashi dango Žingsnis 4
Puode užvirinkite vandenį, įberkite porą šaukštų granuliuoto cukraus, sudėkite ryžių rutuliukus ir virkite 7 minutes.

Žingsnis 5

Mitarashi dango Žingsnis 5
Į atskirą dubenį įpilkite ledinio vandens ir perkelkite į jį jau išvirtus dangus, kad jie sustingtų.

Žingsnis 6

Mitarashi dango Žingsnis 6
Paėmę medinius iešmelius, ant kiekvieno smeigtuko suverkite po 3-4 kamuoliukus, tada lengvai apkepkite, kad atsirastų dryžiai.

Žingsnis 7

Mitarashi dango Žingsnis 7
Paruoškite dango mitarashi padažą. Paimkite nedidelį samtelį, supilkite į jį likusį vandenį, suberkite 50 g granuliuoto cukraus, ryžių actą, kukurūzų krakmolą ir sojų padažą. Plaktuvu gerai išmaišykite visus ingredientus, kad neliktų gumuliukų. Uždėkite padažą ant silpnos ugnies, maišykite ir virkite, kol sutirštės. Kai padažas sutirštės, nuimkite ąsotį nuo ugnies.

Žingsnis 8

Mitarashi dango Žingsnis 8
Kamuoliukus užpilkite šiek tiek saldžiu padažu ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, turi bendrų alergenų, popietės užkandis, užkandis, sausainiai, šokoladas, kakavos desertai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kakavos sausainiai, kakavos kepiniai

Kategorijos