Publikavimo data: 2025-08-17
Mokyklinė pica su dešra, marinuotais agurkais ir sūriu
Pažįstamas vaikystės skonis iš mokyklos valgyklos. Niekas neliks abejingas šiai picai, visi prašys dar. Minimalus ingredientų kiekis ir maksimalus skonis.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, cukrų, druską, mieles, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų (atsiras putų).
Žingsnis 2
Įdėkite kiaušinį, ištirpintą sviestą, miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Supjaustykite dešrą ir agurkus griežinėliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į pomidorų pastą įpilkite 1,5 šaukšto vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite 75-80 g svorio rutuliukus.
Žingsnis 5
Iškočiokite 10-12 cm skersmens plokštainį. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.
Žingsnis 6
Apšlakstykite pomidorų padažu.
Žingsnis 7
Dėkite įdarą: griežinėliais supjaustytus agurkus, dešrą ir pabarstykite sūriu.
Žingsnis 8
Siunčiame jį į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos