Publikavimo data: 2025-08-19
Mokyklinės picos
Šį skonį visi žino iš mokyklos, koledžo ar universiteto laikų. Paruoškite šias picas ir galėsite sugrįžti į vaikystę. Picos tešla gaunasi labai švelni, minkšta ir orinė, ilgai negenda, o įdarui paruošti nereikia jokių priedų ir pastangų. Receptas skirtas 15 vienetų.
Žingsnis 1
Į šiltą vandenį suberkite mieles, cukrų ir druską. Maišykite, kol ištirps. Sudėkite sviestą ir miltus. Rankomis išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite prie radiatoriaus.
Žingsnis 3
Įdarui marinuotus agurkus sutarkuokite stambia tarka. Išspauskite.
Žingsnis 4
Dešrą sutarkuokite ir sudėkite į agurkus.
Žingsnis 5
Atskirame inde sumaišykite majonezą ir kečupą.
Žingsnis 6
Pakilusią tešlą padalykite į 15 dalių po 80 g. Iškočiokite ovalus arba apskritimus ir sudėkite ant kepimo skardos. Gaunasi 6 gabaliukai.
Žingsnis 7
Ant kiekvieno paplotėlio dėkite po 1 šaukštelį padažo ir užtepkite 30 g įdarų. Jei tešla dar nepakilusi, leiskite picoms apie 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 8
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir siųskite picas kepti maždaug 20 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 9
Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite picas. Dėkite į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Kategorijos