Publikavimo data: 2025-08-19
Moliūgų avižiniai sausainiai
Moliūgų avižiniai sausainiai - tai sausainiai iš moliūgų minkštimo ir avižinių dribsnių. Moliūgas yra labai ryškaus skonio ir puikiai dera su avižinių sausainių skoniu. Tokį desertą galima patiekti su karštais gėrimais arba karštu pienu. Vanilė, gvazdikėliai, cinamonas ir muskato riešutas suteikia sausainiams pikantiškesnį skonį.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į gilų dubenį. Suberkite druską ir sodą. Suberkite prieskonius, vanilę ir avižinius dribsnius. Įmaišykite sausąją dalį.
Žingsnis 2
Virkite moliūgą, kol suminkštės, apie 20 minučių. Sutrinkite moliūgą ir įmaišykite kiaušinio trynį bei cukrų.
Žingsnis 3
Sudėkite medų į moliūgą. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą ir supilkite į moliūgų masę. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sumaišykite sausąją ir skystąją tešlos dalis. Supilkite sultenes ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Užminkykite tešlą ir iškočiokite. Iš tešlos suformuokite sausainius. Ant kepimo skardos padėkite kepimo popieriaus ir patepkite aliejumi. Dėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos