Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų biskvitas su vaniliniu kremu
Valgomajame moliūge yra kepenims ir kraujodaros sistemai naudingų medžiagų - geležies, fosforo ir vario. Didelis jų kiekis mūsų maiste prisideda prie didelės hemoglobino koncentracijos kraujyje, o tai yra raktas į gerą sveikatą ir imunitetą. Moliūgų pagrindu dažnai ruošiami sveiki kepiniai, desertai ir pyragai. Siūlome išbandyti mūsų moliūgų biskvitą, kad saldumynai ne tik džiugintų, bet ir teigiamai veiktų visos šeimos sveikatą.
Žingsnis 1
Moliūgą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Atskirus moliūgo gabalėlius lengva nulupti aštriu peiliu. Tada daržovę sutarkuokite stambia arba smulkia tarka.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite grietinę, rūgštynes, smulkintus riešutus, sezamo sėklas ir linų sėmenis. Kruopščiai išmaišykite šaukštu arba virtuviniu kombainu su kablio antgaliu.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą, kol neliks gumulėlių. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 4
Sudėkite tešlą į formą ir pašaukite ją į įkaitintą orkaitę 40 minučių 200 ℃ temperatūroje, kol iškeps. Tai galite patikrinti mediniu iešmeliu. Įkiškite iešmelį į tešlos vidurį ir ištraukite. Jei iešmelis sausas, biskvitas paruoštas.
Žingsnis 5
Palikite sausainius atidengtoje orkaitėje, kad atvėstų. Kai pyragas visiškai atvės, ilgu aštriu peiliu supjaustykite jį į dvi storas riekes.
Žingsnis 6
Iš suminkštinto sviesto, minkštos varškės, cukraus ir vanilės ekstrakto arba vanilino paruoškite kremą. Kruopščiai išplakite iki baltos ir purios konsistencijos.
Žingsnis 7
Aptepkite tortus vaniliniu kremu ir papuoškite torto viršų tarkuotu šokoladu, kokoso drožlėmis arba cukruotais vaisiais pagal pageidavimą.
Kategorijos