Publikavimo data: 2025-08-20
Moliūgų ir apelsinų gėrimas.
Šis skanus receptas atsirado, kai ieškojau, kaip panaudoti moliūgą. Pasirodo, moliūgų ir apelsinų skoniai puikiai dera ir papildo vienas kitą. Šios sultys skanesnės už bet kokias parduotuvėje pirktas sultis, jomis mėgaujasi ir vaikai, ir suaugusieji. Daugelis žmonių net nesupranta, kad sudėtyje yra moliūgų. Iš tokio kiekio ingredientų pagaminama 5 litrai gėrimo. Idealiai tinka didelei šventei arba laikyti žiemai.
Žingsnis 1
Išlaisvinkite moliūgą nuo minkštimo ir pašalinkite odelę.
Žingsnis 2
Supjaustykite moliūgą vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Apelsinus padalykite į dvi dalis: vieną palikite su žievele, o kitą nulupkite. Apelsinus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 4
Apelsinų skilteles sumalkite trintuvu iki purumo.
Žingsnis 5
Moliūgą ir apelsinus sudėkite į gilų puodą.
Žingsnis 6
Gautą mišinį užpilkite trimis litrais šalto vandens, pastatykite ant viryklės ir užvirinkite. Tada perjunkite ant vidutinės ugnies ir virkite maždaug 40 minučių, kol moliūgas suminkštės.
Žingsnis 7
Visą keptuvės turinį nukoškite per sietelį. Liks pyragas su moliūgų ir apelsinų skaidulomis, jas reikia pašalinti. Rezultatas bus vientisas skystis su minkštimo pavidalo tyrele.
Žingsnis 8
Gautą skystį užvirinkite ir įpilkite citrinos rūgšties.
Žingsnis 9
Tada suberkite cukrų ir gerai išmaišykite, kad jis visiškai ištirptų. Šiuo etapu gėrimas jau paruoštas gerti.
Žingsnis 10
Jei norite gaminti ruošinius, pirmiausia stiklainius ir dangtelius reikia išvirti vandens vonelėje, o tada į juos supilti karštą gėrimą.
Kategorijos