Publikavimo data: 2024-06-09
Moliūgų ir citrinų pyragas
Tai tokie aromatingi kepiniai, kurie sušildys šaltą rudenį ir kiekvienam suteiks jaukumo.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos, atsargiai išspauskite sulčių perteklių.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, kefyrą, raugą ir vienos citrinos žievelę. Pašalinkite tik geltoną žievelės sluoksnį. Baltoji suteikia kartumo.
Žingsnis 3
Maišykite iki vientisos masės. Ištepkite formą sviestu ir perkelkite masę. Kepkite apie 30 min. 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Supilkite cukrų į puodą, užpilkite vandeniu ir įpilkite citrinos sulčių. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Jam ištirpus, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Karštą pyragą užpilkite karštu sirupu. Prieš patiekdami palaukite, kol patiekalas atvės.
Kategorijos