Publikavimo data: 2025-08-17
Moliūgų keksiukai be cukraus su rikotos kremu
Moliūgų keksiukai be cukraus su rikotos kremu yra desertas, idealiai tinkantis sveikos mitybos besilaikantiems žmonėms. Kokosų miltuose gausu kalio, natrio, kalcio ir geležies, o moliūguose yra vitaminų A, C, E, K ir B grupės vitaminų. Saldiklis padeda keksiukus padaryti saldžius ir, kitaip nei cukrus, neturi kalorijų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite moliūgą ir 10-15 minučių pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Nukoškite, suberkite cukraus pakaitalą ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į moliūgų tyrę įmuškite kiaušinius ir įdėkite 300 g rikotos. Viską suplakite mikseriu. Likusius 100 g rikotos sudėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Į persijotus miltus suberkite kepimo miltelius ir apelsino žievelę ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kiaušiniu ir moliūgų tyre. Vėl išmaišykite mikseriu.
Žingsnis 3
Pripildykite kepimo formas 2/3 tešlos, ant viršaus pabarstykite sultenių ir sezamo sėklų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Atvėsusį rikotos sūrį sumaišykite su saldikliu, sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite atvėsusių keksiukų viršų.
Kategorijos