Publikavimo data: 2024-06-12
Moliūgų putėsiai
Moliūgų putėsiai yra švelnus desertas, pagamintas iš manų kruopų, vandens ir daržovių tyrės. Prieskoniai - cinamonas, maltas imbieras ir muskato riešutas - jį papildo, suteikdami patiekalui malonų skonį ir šiek tiek juntamą pikantišką poskonį. Be neįprasto skonio, patiekalas turi daug vertingų sveikatai savybių. Moliūgas nepaprastai naudingas sergantiesiems mažakraujyste. Be to, jis laikomas dietiniu produktu, iš organizmo šalinančiu vandens perteklių, o vėliau ir celiulitą.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą. Sudėkite moliūgo gabalėlius į puodą, užpilkite 200 ml vandens. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite manų kruopų košę. Į puodą supilkite 400 ml vandens, suberkite cukrų ir manų kruopas. Sudėkite ingredientus ant ugnies, palaukite, kol užvirs. Tada maišydami virkite mišinį dar 3-4 minutes. Paruoštą košę atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite putėsius. Kai manų kruopos atvės, sudėkite į jas moliūgo gabalėlius, citrinos rūgštį, imbierą, cinamoną ir muskatą. Suplakite ingredientus mikseriu lėčiausiu režimu, kad gautųsi vientisa masė. Dėkite putėsius į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos