Moliūgų putėsiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Moliūgų putėsiai

Moliūgų putėsiai yra švelnus desertas, pagamintas iš manų kruopų, vandens ir daržovių tyrės. Prieskoniai - cinamonas, maltas imbieras ir muskato riešutas - jį papildo, suteikdami patiekalui malonų skonį ir šiek tiek juntamą pikantišką poskonį. Be neįprasto skonio, patiekalas turi daug vertingų sveikatai savybių. Moliūgas nepaprastai naudingas sergantiesiems mažakraujyste. Be to, jis laikomas dietiniu produktu, iš organizmo šalinančiu vandens perteklių, o vėliau ir celiulitą.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
51 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų putėsiai Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą. Sudėkite moliūgo gabalėlius į puodą, užpilkite 200 ml vandens. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 15 minučių.

Žingsnis 2

Moliūgų putėsiai Žingsnis 2
Išvirkite manų kruopų košę. Į puodą supilkite 400 ml vandens, suberkite cukrų ir manų kruopas. Sudėkite ingredientus ant ugnies, palaukite, kol užvirs. Tada maišydami virkite mišinį dar 3-4 minutes. Paruoštą košę atvėsinkite.

Žingsnis 3

Moliūgų putėsiai Žingsnis 3
Paruoškite putėsius. Kai manų kruopos atvės, sudėkite į jas moliūgo gabalėlius, citrinos rūgštį, imbierą, cinamoną ir muskatą. Suplakite ingredientus mikseriu lėčiausiu režimu, kad gautųsi vientisa masė. Dėkite putėsius į šaldytuvą 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos