Publikavimo data: 2024-05-25
Moliūgų pyragas
Moliūgų pyragas su moliūgų įdaru su prieskoniais sužavės jus neįprastu skoniu ir aromatu. Šio recepto pyrago tešla dėl sultingo moliūgo gaunasi minkšta, šiek tiek drėgna, labai skani! Šį pyragą galima patiekti kaip savarankišką patiekalą, užkandį arba kaip skanėstą prie arbatos. Be moliūgo, į įdarą galite dėti riešutų, sultenių, abrikosų ar net morkų!
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Toliau karamelizuokite moliūgą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio arba sviesto aliejaus, sudėkite moliūgo kubelius, suberkite cukrų ir cinamoną. Kepkite moliūgą gautoje karamelėje, kol iškeps ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, sodą ir muskatą.
Žingsnis 4
Į miltus supilkite kefyrą, kiaušinius ir ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą palikite 15 minučių kambario temperatūroje, kad soda sureaguotų su kefyru.
Žingsnis 5
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant dugno sudėkite 1/3 moliūgo.
Žingsnis 6
Ant moliūgų supilkite pusę tešlos kiekio.
Žingsnis 7
Tada išdėliokite likusius moliūgo kubelius.
Žingsnis 8
Ir užpildykite antrąja tešlos dalimi. Siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 9
Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Pyragą galima patiekti karštą arba atvėsusį, padalytą į porcijas, patiekti prie arbatos. Gero apetito!
Kategorijos