Moliūgų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas su moliūgų įdaru su prieskoniais sužavės jus neįprastu skoniu ir aromatu. Šio recepto pyrago tešla dėl sultingo moliūgo gaunasi minkšta, šiek tiek drėgna, labai skani! Šį pyragą galima patiekti kaip savarankišką patiekalą, užkandį arba kaip skanėstą prie arbatos. Be moliūgo, į įdarą galite dėti riešutų, sultenių, abrikosų ar net morkų!
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų pyragas Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais.

Žingsnis 2

Moliūgų pyragas Žingsnis 2
Toliau karamelizuokite moliūgą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio arba sviesto aliejaus, sudėkite moliūgo kubelius, suberkite cukrų ir cinamoną. Kepkite moliūgą gautoje karamelėje, kol iškeps ir taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Moliūgų pyragas Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, sodą ir muskatą.

Žingsnis 4

Moliūgų pyragas Žingsnis 4
Į miltus supilkite kefyrą, kiaušinius ir ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą palikite 15 minučių kambario temperatūroje, kad soda sureaguotų su kefyru.

Žingsnis 5

Moliūgų pyragas Žingsnis 5
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant dugno sudėkite 1/3 moliūgo.

Žingsnis 6

Moliūgų pyragas Žingsnis 6
Ant moliūgų supilkite pusę tešlos kiekio.

Žingsnis 7

Moliūgų pyragas Žingsnis 7
Tada išdėliokite likusius moliūgo kubelius.

Žingsnis 8

Moliūgų pyragas Žingsnis 8
Ir užpildykite antrąja tešlos dalimi. Siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Žingsnis 9

Moliūgų pyragas Žingsnis 9
Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas. Pyragą galima patiekti karštą arba atvėsusį, padalytą į porcijas, patiekti prie arbatos. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos