Publikavimo data: 2024-06-12
Moliūgų pyragas
Rudenį būtina paragauti moliūgų patiekalų. O kepimas niekada nepalieka abejingų. Moliūgas puikiai dera su smėlio tešla. Moliūgų pyragas gaunasi šviesus ir saulėtas, tarsi sveikinimas iš šiltos vasaros.
Žingsnis 1
Sumaišykite visus tešlai skirtus sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską.
Žingsnis 2
Sudėkite tarkuotą šaltą sviestą, kiaušinio trynį ir viską rankomis sutrinkite į trupinius.
Žingsnis 3
Įdėkite pusės apelsino žievelę ir sultis.
Žingsnis 4
Užminkykite minkštą, elastingą tešlą ir susukite į rutulį.
Žingsnis 5
Tešlą plonai iškočiokite į šiek tiek didesnį nei formos skersmuo apskritimą.
Žingsnis 6
Iškočiotą tešlą perkelkite į formą taip, kad kraštai šiek tiek pakibtų žemyn.
Žingsnis 7
Suformuokite apvadą, nupjaudami perteklių, šakute padarykite tešloje nedideles skylutes ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 8
Paruoškite įdarą: į moliūgų tyrę įmaišykite cukrų, kiaušinius, grietinėlę ir krakmolą. Viską gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 9
Supilkite įdarą į formą su tešla ir pašaukite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Žingsnis 10
Paruoštą pyragą atvėsinkite ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos