Moliūgų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Moliūgų pyragas

Rudenį būtina paragauti moliūgų patiekalų. O kepimas niekada nepalieka abejingų. Moliūgas puikiai dera su smėlio tešla. Moliūgų pyragas gaunasi šviesus ir saulėtas, tarsi sveikinimas iš šiltos vasaros.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sumaišykite visus tešlai skirtus sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską.

Žingsnis 2

Sudėkite tarkuotą šaltą sviestą, kiaušinio trynį ir viską rankomis sutrinkite į trupinius.

Žingsnis 3

Įdėkite pusės apelsino žievelę ir sultis.

Žingsnis 4

Moliūgų pyragas Žingsnis 4
Užminkykite minkštą, elastingą tešlą ir susukite į rutulį.

Žingsnis 5

Tešlą plonai iškočiokite į šiek tiek didesnį nei formos skersmuo apskritimą.

Žingsnis 6

Iškočiotą tešlą perkelkite į formą taip, kad kraštai šiek tiek pakibtų žemyn.

Žingsnis 7

Moliūgų pyragas Žingsnis 7
Suformuokite apvadą, nupjaudami perteklių, šakute padarykite tešloje nedideles skylutes ir 15 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 8

Moliūgų pyragas Žingsnis 8
Paruoškite įdarą: į moliūgų tyrę įmaišykite cukrų, kiaušinius, grietinėlę ir krakmolą. Viską gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.

Žingsnis 9

Moliūgų pyragas Žingsnis 9
Supilkite įdarą į formą su tešla ir pašaukite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35 minutėms.

Žingsnis 10

Paruoštą pyragą atvėsinkite ir papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos