Publikavimo data: 2024-10-13
Moliūgų pyragas su filo tešla
Moliūgai plačiai naudojami visose pasaulio virtuvėse, jie yra vieni seniausių kultūrinių augalų; Meksikoje jie pradėti auginti prieš 6000 metų iki naujųjų laikų. Ši daržovė, kurios vaisius botanikai vadina uogomis, yra stipri vitaminų dozė, kurios mums visiems reikia. Moliūguose yra medžiagų, kurios stiprina imuninę sistemą ir saugo šaltuoju metų laiku. Siūlome jums labai skanaus pyrago, kuris gaminamas iš ploniausios tamprios filo tešlos, receptą.
Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į dubenį. Suberkite cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti. Jei norite, kad skonis būtų aštresnis, galite įberti mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Mikserio dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite pieną, saulėgrąžų aliejų, citrinos žievelę, miltus ir dar kartą gerai išplakite. Vieną tešlos lakštą padėkite ant darbinio paviršiaus, supilkite ant jo šiek tiek įdaro ir plonu sluoksniu aptepkite visą paviršių. Uždenkite antru tešlos lakštu ir vėl patepkite, tada trečiu lakštu ir vėl patepkite įdaru.
Žingsnis 3
Ant viršaus plonu sluoksniu užberkite tarkuoto moliūgo. Švelniai susukite vyniotinį. Dėkite ant saulėgrąžų aliejumi pateptos kepimo skardos. Kai visi suktinukai bus suformuoti, aptepkite juos likusiu įdaru. Suktinukų viršų subadykite šakute, kad kepant išeitų karštas oras. Siųskite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos