Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-13

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais

Moliūgų pyragas yra nacionalinis Amerikos patiekalas, kuris ruošiamas rudenį per Padėkos dieną. Dėl didelio moliūgų kiekio šiame pyrage yra daug vitaminų ir mineralų, kurie naudingi kiekvieno žmogaus organizmui. Yra daug moliūgų pyrago gaminimo variantų, vienas skaniausių - su graikiniais riešutais, kurie suteikia pyragui nepakartojamą skonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.21/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Sutrinkite manų kruopas ir sumaišykite jas su jogurtu giliame dubenyje. Palikite 10 minučių pastovėti ir išbrinkti. Po to į šį mišinį įmaišykite vištų kiaušinius ir cukrų. Viską gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Žingsnis 2

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Į dubenį suberkite tarkuotą moliūgą. Supilkite augalinį aliejų, maltą cinamoną, kepimo miltelius ir smulkintus graikinius riešutus. Viską gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite į ją tešlą, palikite pastovėti 10 minučių.

Žingsnis 3

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Įdėkite formą su tešla į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tuo tarpu paruoškite impregnantą: į puodą supilkite vandenį, įpilkite vienos citrinos sultis, suberkite citrinos žievelę, įberkite 50 g cukraus, viską išmaišykite ir užvirinkite. Sirupą perkoškite.

Žingsnis 4

Moliūgų pyragas su graikiniais riešutais Žingsnis 4
Išimkite pyragą iš orkaitės. Supilkite paruoštą, perkoštą sirupą. Dėkite atgal į orkaitę 10-15 minučių. Tada ištraukite iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos. Padėkite pyragą ant lėkštės ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos