Publikavimo data: 2024-09-17
Moliūgų pyragas su kreminiu kremu
Moliūgų kreminis pyragas būna skanus, sultingas ir aromatingas. Jį lengva paruošti. Tai labai geras priedas prie šeimos arbatos vakarėlio.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Tarkuotą moliūgą apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Kiaušinius, cukrų ir vaniliną išplakite mikseriu. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sumaišykite tešlą ir moliūgą. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite moliūgų tešlą. Kepkite 180˚C temperatūroje apie 45 minutes.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Grietinėlę su milteliniu cukrumi ir vanile plakite mikseriu dideliu greičiu 10 minučių. Kremas turi tapti tirštas.
Žingsnis 7
Sudėkite sūrį į grietinėlę, atsargiai išmaišykite ir suplakite, kad grietinėlė taptų vientisa. Atšaldyta grietinėlė turi būti plakta.
Žingsnis 8
Atvėsinkite pyragą ir išimkite iš formos. Perpjaukite per pusę ir aptepkite kremu.
Kategorijos