Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų sausainiai
Puikus sezoninis receptas, kuris tiks visiems. Šie sausainiai patiks visiems ir gali būti patiekiami pusryčiams ar popietės arbatai.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir iškepkite orkaitėje rankovėje. Prieš tai rankovėje padarykite skylutes.
Žingsnis 2
Kepkite 200 °C temperatūroje apie 40-50 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite rankovę iš orkaitės ir palikite 15 min. Tada sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 4
Išsijokite miltus. Suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir sudėkite minkštą sviestą. Minkykite rankomis, kol taps trupiniai.
Žingsnis 5
Miltų mišinyje padarykite duobutę ir sudėkite moliūgų tyrę, grietinę, kiaušinio baltymą, žievelę, maltus riešutus.
Žingsnis 6
Užminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
Žingsnis 7
Iškočiokite tešlą, išpjaukite, kaip norite, ir padėkite ant pergamentinio popieriaus. Kepkite iki 190-200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos