Moliūgų sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Moliūgų sausainiai

Puikus sezoninis receptas, kuris tiks visiems. Šie sausainiai patiks visiems ir gali būti patiekiami pusryčiams ar popietės arbatai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir iškepkite orkaitėje rankovėje. Prieš tai rankovėje padarykite skylutes.

Žingsnis 2

Kepkite 200 °C temperatūroje apie 40-50 minučių.

Žingsnis 3

Moliūgų sausainiai Žingsnis 3
Išimkite rankovę iš orkaitės ir palikite 15 min. Tada sutrinkite trintuvu.

Žingsnis 4

Moliūgų sausainiai Žingsnis 4
Išsijokite miltus. Suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir sudėkite minkštą sviestą. Minkykite rankomis, kol taps trupiniai.

Žingsnis 5

Moliūgų sausainiai Žingsnis 5
Miltų mišinyje padarykite duobutę ir sudėkite moliūgų tyrę, grietinę, kiaušinio baltymą, žievelę, maltus riešutus.

Žingsnis 6

Moliūgų sausainiai Žingsnis 6
Užminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.

Žingsnis 7

Moliūgų sausainiai Žingsnis 7
Iškočiokite tešlą, išpjaukite, kaip norite, ir padėkite ant pergamentinio popieriaus. Kepkite iki 190-200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos