Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų stebuklingas pyragas.
Kasmet ruduo mus lepina gražiais savo sezono vaisiais. O bene nuostabiausias iš jų yra moliūgas, iš kurio galima paruošti daugybę nuostabių patiekalų, vienas iš jų - šis pyragas "Moliūgų stebuklas". Jis toks švelnus, kvapnus, nepaprastai skanus, labai gražios ryškiai geltonos spalvos, su oranžinėmis kruopomis. O svarbiausia, kad moliūgo skonio visai nesijaučia, tačiau jis palieka labai malonų poskonį.
Žingsnis 1
Moliūgą sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite, kad išsiskirtų sulčių perteklius, pusę obuolių taip pat sutarkuokite stambia tarka, o kitą pusę supjaustykite plonais griežinėliais. Paimkite dubenį ir sutrinkite sviestą su cukrumi.
Žingsnis 2
Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinius ir supilkite juos į dubenį, toliau plakant nedidelėmis porcijomis suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir vanilinį cukrų. Dabar sudėkite tarkuotą moliūgą ir obuolius, gerai išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 3
Perkelkite pyragą į paruoštą formą, ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles ir cukruotus vaisius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, įdėkite formą su pyragu ir kepkite 50-60 minučių, patikrinkite, ar pyragas paruoštas dantų krapštuku. Atvėsinkite pyragą ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Kategorijos