Moliūgų želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Moliūgų želė

Moliūgų želė yra sveika ir gali būti gaminama ištisus metus. Moliūguose gausu vitaminų ir keratino, kuris teigiamai veikia regėjimo aštrumą. Desertas rekomenduojamas ir suaugusiesiems, ir vaikams. Į receptą galite įpilti kondensuoto pieno arba uogų, kurios ryškiai oranžiniam moliūgui suteiks matinį atspalvį. Želė ruošiama su želatina, kad desertui būtų suteikta elastinga forma.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
23 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Moliūgų želė Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą. Supjaustykite moliūgą griežinėliais, sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų griežinėlius, ir užkaiskite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, virkite moliūgą 10-12 minučių, uždengę puodą dangčiu. Nepervirkite moliūgo, jis turi būti lengvai praduriamas peilio galiuku. Išimkite moliūgą iš puodo ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Moliūgų želė Žingsnis 2
Paruoškite želatiną. Ištirpinkite želatiną 100 ml vandens ir palikite 10-15 minučių. Tada kaitinkite ir maišykite, kol ištirps.

Žingsnis 3

Moliūgų želė Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Į moliūgų masę įmaišykite cukrų, vanilę, citrinos sultis ir ištirpintą želatiną. Viską sutrinkite trintuvu ir supilkite želė į formeles. Dėkite moliūgų želė į šaldytuvą 1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, želė desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprastas, popietės užkandis, vynuogių sezonas, želė, be įprastų alergenų, receptų knyga, želė su uogomis

Kategorijos