Publikavimo data: 2024-04-06
Moliūgų želė
Moliūgų želė yra sveika ir gali būti gaminama ištisus metus. Moliūguose gausu vitaminų ir keratino, kuris teigiamai veikia regėjimo aštrumą. Desertas rekomenduojamas ir suaugusiesiems, ir vaikams. Į receptą galite įpilti kondensuoto pieno arba uogų, kurios ryškiai oranžiniam moliūgui suteiks matinį atspalvį. Želė ruošiama su želatina, kad desertui būtų suteikta elastinga forma.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą. Supjaustykite moliūgą griežinėliais, sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų griežinėlius, ir užkaiskite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, virkite moliūgą 10-12 minučių, uždengę puodą dangčiu. Nepervirkite moliūgo, jis turi būti lengvai praduriamas peilio galiuku. Išimkite moliūgą iš puodo ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite želatiną. Ištirpinkite želatiną 100 ml vandens ir palikite 10-15 minučių. Tada kaitinkite ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Į moliūgų masę įmaišykite cukrų, vanilę, citrinos sultis ir ištirpintą želatiną. Viską sutrinkite trintuvu ir supilkite želė į formeles. Dėkite moliūgų želė į šaldytuvą 1,5 valandos.
Kategorijos