Publikavimo data: 2024-03-29
Morkos, troškintos grietinėje
Morkos, troškintos grietinėje, yra lengvai įgyvendinamas ir labai naudingas receptas. Gerai žinomų šio patiekalo ingredientų visada yra virtuvėje, todėl kiekviena šeimininkė galės jį paruošti. Morkos yra viena saldžiausių daržovių. Kartu su grietine gausite labai subtilų garnyrą, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite vidutinio storio žiedais.
Žingsnis 2
Morkas sudėkite į gilią keptuvę troškinti.
Žingsnis 3
Į morkas įberkite cukraus ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Įpilkite 120 ml virinto vandens.
Žingsnis 5
Sudėkite sviestą. Keptuvę 15-20 minučių statykite ant vidutinės ugnies. Virkite, kol morkos suminkštės.
Žingsnis 6
Paimkite kitą keptuvę ir ją įkaitinkite. Ant sausos keptuvės 2 minutes pakepinkite miltus. Po to leiskite miltams atvėsti.
Žingsnis 7
Į skrudintus miltus įpilkite 130 ml verdančio vandens. Maišykite miltus ir vandenį, kol mišinys taps vientisas.
Žingsnis 8
Gautą mišinį supilkite į keptuvę su morkomis. Tada įmaišykite grietinę.
Žingsnis 9
Viską išmaišykite. Tada 2-3 minutes troškinkite morkas ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos