Publikavimo data: 2024-06-22
Morkų ir šaltalankių pyragas
Šį receptą sugalvojau pati. Šaldiklyje buvo šaltalankių ir sugalvojau juos derinti su morkomis, todėl pabandžiau. Buvo skanu.
Žingsnis 1
Nuplaukite šaltalankius, morką sutarkuokite smulkia tarka. Sudrėkinkite keptuvę saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite uogas bei morkas troškinti ant silpnos ugnies. Po 5-7 minučių įberkite cukraus pagal skonį ir maišykite, kol bus paruoštos.
Žingsnis 2
Kol įdaras aušta, iškočiokite tešlą. Ją galite pašildyti mikrobangų krosnelėje maždaug 10 sekundžių.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Ant įdaro sudėkite tešlą, išspausdami kuo daugiau sulčių pertekliaus.
Žingsnis 4
Palikite pyragą valandą pastovėti. Tada aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir kepkite 15-20 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos