Morkų ir šaltalankių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Morkų ir šaltalankių pyragas

Šį receptą sugalvojau pati. Šaldiklyje buvo šaltalankių ir sugalvojau juos derinti su morkomis, todėl pabandžiau. Buvo skanu.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nuplaukite šaltalankius, morką sutarkuokite smulkia tarka. Sudrėkinkite keptuvę saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite uogas bei morkas troškinti ant silpnos ugnies. Po 5-7 minučių įberkite cukraus pagal skonį ir maišykite, kol bus paruoštos.

Žingsnis 2

Kol įdaras aušta, iškočiokite tešlą. Ją galite pašildyti mikrobangų krosnelėje maždaug 10 sekundžių.

Žingsnis 3

Morkų ir šaltalankių pyragas Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais. Ant įdaro sudėkite tešlą, išspausdami kuo daugiau sulčių pertekliaus.

Žingsnis 4

Palikite pyragą valandą pastovėti. Tada aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir kepkite 15-20 min. 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos