Publikavimo data: 2024-04-02
Morkų keksiukai
Ką bendro turi saldus, sultingas desertas ir daržo šakniavaisiai? Morkos, pačios savaime gana saldžios ir švelnios. Tarkuotos morkos saldžiame kepinyje puikiai dera tarpusavyje. Morkose gausu karotino, vitamino A pirmtako, be to, jos stiprina kraujagysles ir imunitetą. Morkų keksiukai yra nepaprastai sveikas ir skanus desertas. Nebijokite eksperimentuoti ir kurti naujų šedevrų!
Žingsnis 1
Riešutus susmulkinkite peiliu. Keletą riešutų palikite sveikų papuošimui.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir plakite mikseriu, palaipsniui įmaišydami miltus.
Žingsnis 4
Toliau plakant suberkite kepimo miltelius.
Žingsnis 5
Atsargiai supilkite saulėgrąžų aliejų ir plakite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Kai tešla taps vientisa, suberkite cinamoną ir tarkuotas morkas.
Žingsnis 7
Morkas mentele įmaišykite į tešlą. Suberkite smulkintus riešutus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 8
Paskirstykite tešlą į silikoninės formos langelius. Ant kiekvieno keksiuko viršaus uždėkite po graikinį riešutą. Keksiukus 35-40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 9
Leiskite keksiukams atvėsti ir išimkite juos iš formos. Pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos