Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu

Morkų keksiukai yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas desertas, kuriame yra daug sveikatai būtinų mineralinių medžiagų. Saldžios morkos puikiai dera su aštraus skonio imbieru ir cinamonu ir sukuria nuostabų skonio derinį. Jį papildo aromatingas vanilinas, todėl desertas tampa dar puikesnis. Jei norite, morkų keksiukus galite paįvairinti įdėdami tarkuotų riešutų. Dėl jų desertas taps dar sotesnis ir įdomesnis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
282 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, imbierą, muskatą ir druską pagal skonį suberkite į gilų dubenį ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vaniliną ir aliejų. Tada mikseriu išplakite mišinį iki kreminės masės.

Žingsnis 2

Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kai kiaušinių, cukraus ir sviesto mišinys bus paruoštas, suberkite tarkuotas morkas ir dar kartą išmaišykite mikseriu iki vientisos masės. Tada atsargiai į mišinį įmaišykite miltų mišinį ir maišykite mikseriu lėtu greičiu, kol gausite tešlą.

Žingsnis 3

Morkų keksiukai su imbieru ir cinamonu Žingsnis 3
Paruoškite keksiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo formas įdėkite pergamentinio popieriaus įklotus ir pripildykite jas paruoštos tešlos. Tada įdėkite formas į orkaitę ir leiskite keksiukams kepti 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos